The Lion King (2019) soundtrack

cover The Lion King soundtrack

Walt Disney Records heeft het officiële soundtrackalbum aangekondigd voor Jon Favreaus The Lion King. Het album bevat nieuwe opnames van de originele nummers geschreven door Elton John en Tim Rice voor de geanimeerde klassieker uit 1994, de score van Hans Zimmer (Gladiator, Inception, The Dark Knight) die zijn eerste Academy Award ontving voor de animatiefilm, plus Afrikaanse vocale en koorarrangementen van Grammy-winnende Zuid-Afrikaanse producent en componist Lebo M. Ook produceerde Pharrell Williams vijf nummers op de soundtrack.

“The Lion King (2019) soundtrack” verder lezen

Aladdin (2019) soundtrack

cover Aladdin (2019) soundtrack

Aladdin: Original Motion Picture Soundtrack is de soundtrack voor de Walt Disney Pictures-film, Aladdin, uitgebracht op cassette en compact disc op 31 oktober 1992. Een geremastered heruitgave met gewijzigde teksten en nieuw artwork werd uitgebracht in 2001. Een speciale editie heruitgave met twee eerder uitgebrachte demo’s en nieuw artwork werd uitgebracht in 2004. De muziek op het album leverde componist Alan Menken een Academy Award en een Golden Globe Award voor Best Original Score op, evenals een nominatie voor de BAFTA Award voor Beste Filmmuziek. Menken deelde ook een Academy Award, Golden Globe en Grammy Award voor Song of the Year met Tim Rice voor het lied “A Whole New World”. Alle muziek is gecomponeerd door Alan Menken.

“Aladdin (2019) soundtrack” verder lezen

Trailer: buitenaardse fratsen met Shaun Het Schaap, in Farmageddon!

Shaun Het Schaap en zijn kudde krijgen het aan de stok met aliens. Plezier voor jong en oud, in de nieuwe trailer van Shaun Het Schaap 2: Farmageddon!

In Shaun Het Schaap 2: Farmageddon krijgt de Mossy Bottom-boerderij bezoek van een kleine alien, genaamd Lu-la. De ondeugende Shaun bedenkt meteen allerlei leuke plannen met zijn nieuwe vriendin, waaronder een ruimtereis, maar het wordt al snel vrij link!

“Trailer: buitenaardse fratsen met Shaun Het Schaap, in Farmageddon!” verder lezen

Dumbo (2019) soundtrack

cover Dumbo soundtrack

Van Disney en visionair regisseur Tim Burton, het gloednieuwe grootse live-actie-avontuur Dumbo, breidt uit met het geliefde klassieke verhaal waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vlucht nemen. Circus-eigenaar Max Medici (Danny DeVito) roept oud-ster Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen Milly (Nico Parker) en Joe (Finley Hobbins) in voor een pasgeboren olifant wiens oversized oren hem tot een lachertje maken in een al lastig circus.

“Dumbo (2019) soundtrack” verder lezen

They Drew as They Pleased: Volume 5

The Hidden Art of Disney’s Early Renaissance

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw herdefinieerde Disney’s animatiestudio haar creatieve visie na de dood van Walt Disney. Dit nieuwste deel van de beroemde Disney-historicus Didier Ghez beschrijft Ken Anderson en Mel Shaw, wiens werk wordt bepaald door klassieke personages als The Jungle Book, The Aristocats, Robin Hood en The Rescuers. Met een levendige beschrijving van passages uit de autobiografieën en interviews van de kunstenaar, is dit een zeldzaam beeld van de Disney-legendes verhaalontwikkeling voor toekomstige generaties.

Info
Release datum: 6 augustus 2019
ISBN-10: 1452178704
ISBN-13: 978-1452178707

Bestellen en meer info
AmazonBookdepository