Dumbo

Tim Burton’s nieuwste film, Dumbo, beantwoordde op elegante wijze de vraag aan het einde van Disney’s animatiefilm: “What Would the World Do, if an elephant could fly”? Burton staat bekend om het creëren van fantasiewerelden, of fantastische werelden, die visueel verbluffend zijn en vol zijn met handelsmerkkenmerken: gotische gevoeligheden, spiralen, strepen, gedurfde kleuren en langwerpige en overdreven esthetiek. Hij bevolkt ze met unieke en onderscheidende personages die grote ogen hebben en taps toelopen en vaak op een bepaalde manier zichtbaar anders zijn. Zijn films zijn eigenzinnig, humoristisch, emotioneel en sympathiek voor diegenen die niet aan de definitie van normaal voldoen. Ieder is een viering van individualiteit, en Burton’s Dumbo is geen uitzondering.

Info
Release datum: 26 maart 2019
ISBN-10: 1368024416
ISBN-13: 978-1368024419

AmazonBookdepository